Hääkuvaus infoa

KUVAATKO MUUALLA KUIN OULUN SEUDULLA?

Toimin Oulusta käsin, mutta hääkuvaukset suuntautuu ympäri Suomea. Tulen mielellään kuvaamaan myös maan rajojen ulkopuolelle, esimerkiksi häät Italiassa kuulostaisi oikein hyvälle. Kun kuvaus on muualla kuin Oulussa, niin hintaan sovitaan matkakulut tapauskohtaisesti.

KÄSITTELETKÖ KUVIA?

Käsittelen aina toimitettavat kuvat. Se tarkoittaa valkotasapainon, kontrastin, terävyyden, valoisuuden, yms seikkojen säätämistä ja viimeistelyä. Kuva vaatii aina jälkityöstön ja muunnon raw-muodosta jpg-muotoon ennen kuin se on valmis tuote asiakkaalle. Joskus käsittely viedään näiden perusasioiden säätämistä pidemmälle, jos esimerkiksi tarvitaan kuvamanipulaatiota.

ONKO HÄÄKUVAUKSIIN VARAUSMAKSU?

Dokumentaarisiin kuvauksiin on 200€ varausmaksu, joka vähennetään loppusummasta. Varausmaksun maksettuanne päivä on lopullisesti lyöty teille lukkoon.

TEETKÖ HÄÄKUVAUSSOPIMUKSEN?

Puolen- ja koko päivän kuvauksista tehdään kuvaussopimus, jossa sovitaan yleisistä asioista kuvaukseen liittyen. Lähetän sopimuksen teille sähköisessä muodossa, tai sitten käymme sen läpi hääpalaverin yhteydessä.

MITEN TOIMITAT VALMIIT KUVAT?

Pienemmät kuvapaketit toimitan netin kautta latauslinkkinä ja suuremmat, kuten koko päivän hääkuvaukset, usb-tikulla. Toimitan hääkuvat aina sekä ’nettiresoluutiossa’ että suuremmassa resoluutiossa, joka mahdollistaa esimerkiksi suurennusten teettämisen haluamassasi palvelussa. Halutessasi saat paperikuvat, canvas-taulut ja muut kuvatuotteet myös minun kauttani. Tällöin saat linkin kuvien tilauspalveluun, jonne olen ladannut kuvat valmiiksi. Kauttani tilattaessa kuvat on optimoitu juuri tilattavaan kuvakokoon ja tulosteet ovat laadukkaita. Halvimpia mahdollisia kuvia netin eri palveluista tilattaessa laatu voi usein olla vaihtelevaa.

PALJONKO HÄISTÄ SAA KUVIA?

Koko päivän kuvauksesta parille päätyy 500-700 kuvaa. Lyhyemmistä kuvauksista vastaavasti hieman vähemmän.

MIKÄ ON KUVIEN TOIMITUSAIKA?

Sesonkiaikana touko-syyskuussa hääkuvien toimitusaika on 3-5 viikkoa. Muina ajankohtina 2-3 viikkoa. Mikäli haluatte hieman esimakua, niin voin lähipäivinä häiden jälkeen toimittaa pienen otoksen kuvia ennen kaikkien kuvien valmistumista.

SAANKO KUVILLE VAPAAT KÄYTTÖOIKEUDET?

Kyllä. Eli voit vapaasti käyttää kuvia sosiaalisessa mediassa, jakaa sukulaisille ja teettää paperikuviksi eri kuvapalveluissa niin paljon kuin haluat. Kuvien käyttöoikeus ei sisällä kaupallista käyttöä, eli esimerkiksi käyttöä markkinointimateriaaleihin, mainoslehtisiin tai valokuvakilpailuihin, eikä kuvan luovuttamista jonkin ulkopuolisen tahon käyttöön. Mikäli sinulla on tarvetta laajemmille, kaupallisille oikeuksille, niin sovimme siitä erikseen. Valokuvan tekijänoikeus säilyy aina kuvaajalla, eli minulla. Käyttöoikeusasiat selviävät paremmin myös ennen hääkuvausta tehtävästä kuvaussopimuksesta.

JOS SINULLA ON LISÄÄ KYSYMYKSIÄ, LAITA VIESTIÄ. VASTAAN SINULLE MAHDOLLISIMMAN PIAN!